Informationsmaterial

En relevant och frekvent information till de boende är det som är allra viktigast för att den fastighetsnära insamlingen ska bli framgångsrik.

Inte minst i början av processen, men även när ni väl fått miljörummet på plats. Planera informationen tillsammans med fastighetsägaren. Det kan både du och de boende dra nytta av.

Ta gärna hjälp och idéer från det material vi på FTI har tagit fram.

Här via vår hemsida, kan du dels beställa broschyrer, sorteringsinformation på flera språk, skriva ut dekaler till behållarna och en hel del annat som till exempel sorteringsanvisningar. Du kan också ladda hem och visa våra återvinningsfilmer.

Här hittar du ännu mer informationsmaterial.

Är det något annat ni önskar är vi bara ett telefonsamtal bort.

Snart kanske din gamla ketchupflaska felparkeras på Storgatan

Jo, faktiskt. Vissa bildelar tillverkas av återvunnen plast från just ketchupflaskor. Av plast från brödpåsar görs det stövlar och diskborsten därhemma kan haft ett tidigare liv som yoghurtburk. Ju fler plastförpackningar som du lämnar in till återvinning istället för att lägga i soppåsen, desto större vinst för miljön.

Just nu accelererar vi kampen för att få fler plastförpackningar i retur. Det gör vi genom annonser i tidningar och på nätet tillsammans med uppmaningar i reklamradio. Du som vill informera dina kunder kan utan kostnad använda materialet. Ladda ner affischer och sätt upp i dina miljörum. Ladda ned en banner och lägg den på er hemsida. Bannern länkar du sedan till kampanjsidan, då hjälper du de boende till bättre information, bättre sortering och till renare miljörum. Förhoppningsvis underlättas ditt arbete och ökar er företags affär.