2017-10-30

Nya entreprenörer 1 november

FTI har under våren genomfört en nationell upphandling av insamlingsentreprenörer av förpackningar av papper, plast och metall. Samtidigt har nya entreprenörer för mottagningsanläggningar runt om i landet handlats upp som ska ta emot det som samlats in.

Avtalen gäller från 1 november 2017 och tre år framåt, med möjlighet till förlängning.

— Vi hoppas på överseende med och förståelse för att vissa inkörningsproblem kommer att kunna uppstå, säger Rizwan Baig, avdelningschef vid FTI. Vi räknar med en kortare startsträcka för de nya entreprenörerna innan allt kan rulla på som det ska.

— Genom de nya avtalen vill vi säkerställa en förbättrad leverans genom faktorer som fokus på ökad enkelhet och tydlighet, säger Rizwan Baig. Vi satsar på att stärka samarbetet med entreprenören och bygga långsiktiga relationer för att tillsammans kunna följa upp, utveckla och förbättra kvaliteten i hela återvinningskedjan. Fokus i avtalen ligger även på att transporterna ska vara så hållbara som möjligt.

Insamlingsentreprenörer:

AD Infinitum, Affärsverken, Alwex, Broms renhållning, Strandqvist & Olsson Åkeri AB, GDL, HALI, Hans Andersson, Luleå Renhållning, Lundstams, M4, Maserfrakt, Närkefrakt, Peterssons Miljö, Pireva, Rambo, Ragn-Sells, Stena Recyling, SUEZ, Sundfrakt, Wetab, XR Skövde

Anläggningsentreprenörer:

Affärsverken (Karlskrona)

AI Recycling (Borås, Jönköping)

Hans Andersson Recycling (Göteborg, Härnösand, Trollhättan, Spånga)

Luleå Renhållning AB (Luleå)

Lundstams Återvinning AB (Östersund)

Ragn-Sells AB (Visby)

Rambo AB (Lysekil)

Returpappercentralen AB (Uppsala)

Stena Recyling AB (Borlänge, Eskilstuna, Eslöv, Gävle, Halmstad, Hudiksvall, Kalmar, Karlstad, Kristianstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Piteå, Skara, Sundsvall, Tomelilla, Umeå, Varberg, Västerås, Växjö, Örebro)

SUEZ (Bandhagen, Åstorp)