2013-02-22

FTI:s vd skriver öppet brev till invånarna i Göteborg

Kära göteborgare. Vi behöver er hjälp.

Vi på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) har till uppgift att samla in och återvinna använda förpackningar och tidningar på 5 800 återvinningsstationer och i fastigheter över hela landet. Dessvärre har vi stora problem med nedskräpningen på återvinningsplatserna i Göteborg. Många av dem ser minst för jäkliga ut! Det är hög tid att vända utvecklingen.

Jag är född och uppvuxen i Göteborg. De göteborgare jag känner är måna om och stolta över sin stad! Göteborgaren är direkt och vill ha ordning och reda. Upplever man att något är fel, säger man ifrån.

Vi vill att du ska slippa se området runt behållarna belamrade med allt från möbler till matavfall. Jag riktar mig därför till dig med en vädjan om hjälp.

Säg till när du ser någon ställa en påse eller en soffa eller ett kylskåp utanför behållarna. Säg till oss på FTI när du tycker att en återvinningsplats behöver städas. Från min sida lovar jag att vi ska städa så ofta det är möjligt och rimligt. Med start den 18 februari kommer vi under våren prova olika sätt att hålla våra platser fria från skräp. Om vi hjälps åt är jag övertygad om att vi kan känna oss ännu mer stolta över Göteborg.

De förpackningar och tidningar du lämnar till oss på FTI går garanterat till återvinning. På så sätt sparar vi tillsammans jordens resurser och bidrar till en bättre miljö.

Med bästa hälsningar

Kent Carlsson

Vd