2012-05-03

Startsträcka för våra nya entreprenörer

FTI har under våren genomfört en nationell upphandling av insamlingsentreprenörer av förpackningar av papper, plast och metall. Samtidigt har nya entreprenörer för återvinningsanläggningar runt om i landet handlats upp som ska ta emot det som samlats in. 

Avtalen gäller från 1 maj och de kommande tre åren med möjlighet till förlängning.   — Vi räknar dock med en två till tre veckors startsträcka för de nya entreprenörerna, framför allt i Stockholm och Göteborg, säger säger Rizwan Baig, avdelningschef vid FTI. Vi hoppas på överseende med och förståelse för att vissa inkörningsproblem kommer att uppstå från alla som vill återvinna sina förpackningar vid våra återvinningsstationer.

— Fördelen för hushållen blir att vi genom nya avtal kan tömma oftare, då vi får mer tömning för pengarna, säger Rizwan Baig. Andra fördelar är bland annat att en renodling har genomförts avseende bland annat transport, insamling och balning. Det blir mer sammanhållet och administrationen blir smidigare. Vi satsar på ett mer utvecklat, nära samarbete i partnerskap med entreprenörerna. En annan vinst är en betydande minskning av körda kilometer på hämtningsrutterna. Vi blir mer effektiva, avslutar han. 

Insamlingsentreprenörer

IL Recycling, PIREVA, Lundstams, SITA, Maserfrakt, Stena, GDL, AI Recycling, Pierre Nilsson Åkeri, Broms, Alwex, XR Miljöhantering, Pettersons, Rambo, Affärsverken Karlskrona, LBC Wetab, Borås Energi & Miljö, Lidköpings kommun, ELIA.

Anläggningsentreprenörer

IL Recycling (Luleå, Umeå, Sundsvall, Eskilstuna, Västerås Örebro, Norrköping, Linköping, Göteborg)

STENA (Piteå, Kalmar, Karlstad, Uppsala, Gävle, Borlänge, Växjö, Skara, Halmstad, Varberg, Tomelilla, Eslöv, Kristianstad)

Lundstams (Östersund)

HA (Spånga, Staffanstorp, Trollhättan, Härnösand)

Ragnsells (Malmö)

SITA (Högdalen)

AI (Borås, Vaggeryd)