Vinst varje gång du återvinner förpackningar och tidningar

Att du bidrar gör skillnad, för miljön och för kommande generationer. När vi alla hjälps åt att återvinna förpackningar och tidningar sparar vi på miljön både idag och i framtiden.  Du deltar i återvinningen av förpackningar och tidningar när du lämnar dem på återvinningsstationen eller i din fastighets miljörum. Det är vi på FTI som äger alla Sveriges 5 800 återvinningsstationer och har avtal med de flesta av de som hämtar i din fastighet. Det är din garanti för att det du lämnar verkligen når en återvinningsanläggning, som sedan ser till att det kan användas vid tillverkning av nya produkter. Det uppdraget har vi fått av de producenter som tillför produkter på den svenska marknaden.
 
SÅ HÄR GÅR DET TILL
När du lämnat dina förpackningar och tidningar i rätt behållare på återvinningsstationen, hämtas de med lastbilar som har en eller flera fack. Det är viktigt att se till att inget blandas. Sen transporteras lasten till sortering, där den samlas ihop och komprimeras, för att sedan köras till rätt återvinningsanläggning. Olika material kräver olika processer för att kunna bli användbara igen. Se våra filmer om hur det går till!

Varje återvinning är en vinst för framtiden – vinst varje gång

Var med i Åter-vinneriet och bli en vinnare.


LÄS MER

sv

Serverunderhåll

Torsdagen den 22 mars kommer vi mellan klockan 15:00-22:00 ha ett planerat serverunderhåll. Under denna tidsperiod kommer vår webbplats att ligga nere. Vi ber om överseende för de olägenheter som detta kan innebära för användare av webbplatsen.

För entreprenörer: Serverunderhållet påverkar även vår logistikportal som kommer att ligga nere under samma tidsperiod.

För kunder: Serverunderhållet påverkar även vår kundportal som kommer att ligga nere under samma tidsperiod.