2015-04-30

FTI släpper återvinnarutbildning

I tisdags, lagom till att våren sjungs in på Valborg, var det dags. Då släpptes betaversionen av ”Återvinneriet”, vilket innebär att du för första gången kan få ett intyg på att du är en kunnig återvinnare som sätter miljön i främsta rummet.

Genom en ny digital utbildning kommer du kunna få unika kunskaper i hur återvinning av förpackningar och tidningar sker och dessutom få diplom eller intyg som visar din kunskap.

- Det är första gången som vi på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen släpper en webbfunktion i betaversion, och jag skulle ljuga om jag sa att det inte är lite nervöst, säger Annica Dahlberg, informationschef på FTI.

Återvinneriet är inte färdig - inte perfekt än. Det är helt i linje med vår strategi att hela tiden arbeta med att utveckla vår verksamhet tillsammans med dem som drar nytta av våra tjänster.

Utbildningen är i första hand utvecklad för idrottsföreningar och ideella föreningar som arbetar i samverkan med FTI, men eftersom suget efter kunskapen är så stort har FTI beslutat att öppna utbildningen för alla som vill bli bättre på att värna miljön.

Elever på Nackademin är redan i full gång att, som betatestare, testa utbildningen. Är du också en av dem som vill delta som betatestare kan du göra det genom att gå in på www.ftiab.se/atervinneriet. Synpunkter och förslag mejlas till info@ftiab.se.

Läs pressmeddelande här...PDF