OM kakor

I begränsad omfattning använder vi oss av så kallade kakor (cookies). En kaka är en liten textfil med information som sparas i din webbläsare. Det finns två typer av kakor, permanenta och temporära. Permanenta kakor lagras som en fil på din dator eller mobil under en viss tid tills du själv, eller servern som sänt dem, raderar dem. Temporära kakor lagras tillfälligt och försvinner när du stänger din webbläsare.

Kakor används för att kunna ge våra besökare en bättre besökarupplevelse. En del kakor används för att samla statistik om antalet besökare på webbplatserna medan andra används för att inhämta information om vilket operativsystem och vilken webbläsare, samt vilka versioner av dessa, som besökarna använder, hur webbplatsen används och hur vi kan förbättra dem, vilka sidor som är populära och mindre populära, etc. Denna information gör det möjligt för oss att utveckla och optimera webbplatsen.

Om du inte vill tillåta användning av kakor

En vanlig missuppfattning är att webbplatser med hjälp av kakor kan ta reda på personlig information från en dator, att det är en slags virus eller att de används för att sända skräppost. Ingenting av detta är sant, kakor är bara data.

Webbläsaren är oftast inställd för att tillåta lagring av kakor. Om du inte vill tillåta kakor kan du antingen ställa in din webbläsare så att du får en varning varje gång som en webbplats vill placera en kaka på din dator eller helt stänga av lagring av kakor. Du hittar information om hur du gör detta i webbläsarens hjälpfunktion.

 Har inga servicemeddelanden...