Radhuset

Familjen Andersson källsorterar verkligen allt, men har trots det sällan stora högar av tidningar och tomma förpackningar hemma. Det kan de tacka sin Shetland sheepdog Jazza för – hundpromenaden blir ofta en promenad förbi återvinningsstationen 500 meter bort. Och för Annika är återvinning en viktig del av vardagen.

Familjen som bor i radhuset

– Att min yngsta son säger att jorden kommer brinna upp om några hundra år får mig att känna att vi alla behöver göra något. När man är femton ska man inte behöva oroa sig, då ska man tänka på kärlek och tv-spel. Ska vi rädda vår jord behöver vi göra något nu.

Radhuset

Bostad: Radhus på 90 kvm.

Vi som bor här: Mamma Annika med sönerna Niklas 23 år, Pelle 15 år, hunden Jazza och katterna Willma, Olivia och Kattis.

Sortering som tar mest plats: Plast och kartonger

Utmaningen - Lättåtkomligt utan att det syns

Idag är familjens återvinning utspridd. Plastförpackningar hänger på ett dörrhandtag i köket, glas- och metallförpackningar finns under diskbänken och pappersförpackningarna samlar de i en kasse i hallen. Utmaningen är att ha allt samlat på en liten yta, helst osynligt.

Mamman i radhuset visar den nuvarande återvinningslösningen
Pappersförpackningarna står i en påse i hallen

Lösningen - Dold förvaring som smälter in i helheten

Vi utgick från befintlig inredning och köpte ett nytt skåp i samma serie. Den inredde vi med källsorteringskärl, för allt utom tidningar, som fick en tunna i hallen. Eftersom Annika tycker det är praktiskt att samla tidningar i en papperskasse får hon fortsätta med det, men nu är kassen dold i tunnan. Under diskbänken finns nu – istället för källsortering – gott om utrymme för disk- och tvättmedel.

Bättre förvaring för återvinning i radhuset

Tips på vägen!

De flesta av oss tillbringar mycket tid i köket. Om du förvarar tomma förpackningar och tidningar i ditt kök, se till att återvinningen är bra organiserad så att du inte irriterar dig på den. Med en väl organiserad återvinningslösning blir det både enklare och trivsammare att återvinna.

Har inga servicemeddelanden...