2020-11-17

Snorkul i materialvärlden - en räddare i vab-nöden

Idag lanserar vi vår kampanj Snorkul i Materialvärlden – en räddare i vab-nöden, ett pedagogiskt material för att uppmuntra och lära barn och föräldrar om återvinning.

I den digitala Materialvärlden kan man lära med materialisarna som äter förpackningar, ta del av spännande uppdrag och utmaningar, läsa en bok om vem som äter vad, spela spel och se på en alldeles ny musikvideo. Vi hoppas detta ska underlätta för vabbande föräldrar och snoriga barn!

Materialvärlden är en pedagogisk satsning mot förskolebarn som FTI lanserade under 2019. Sedan dess har mer än 1000 förskolor beställt gratis startkit och använt det som en del av sin verksamhet.

- Vi är glada över att så många barn nu fått lära känna Prasslis, Flirp, Ploppa och de andra materialisarna och lärt sig mer om återvinning. Vi ser också att förskolor tar materialet och utvecklar det vidare på olika sätt. Det är oerhört roligt att se hur engagerade pedagoger och barn arbetar med materialet, delar det och inspirerar varandra, säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef på FTI.

Nu har vi utvecklat nya delar för att bredda Materialvärlden mot familjer. Den rådande pandemin har på många sätt förändrat vårt sätt att leva, och många har under året vabbat mer än någonsin tidigare. Av den anledningen är vi glad över att kunna bjuda in familjer till Materialvärlden där det nu finns flera spännande nyheter – välkomna in!

Materialvärldens webbplats

Har inga servicemeddelanden...