2021-01-18

Ökad återvinning under jul och nyår

Under jul och nyår ökade mängden insamlade förpackningar med 20 procent. Totalt samlades över 26 000 ton förpackningar in över hela landet, vilket är rekord.

Vi på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen hade räknat med en ökning kopplat till ett högre förpackningsflöde på grund av pandemin, och då beräknat en ökning på cirka 10 procent. Faktiska siffror visar nu alltså att det blir långt mer än så. Under december utfördes 60 000 fler tömningar än föregående år. På de flesta av våra cirka 5000 återvinningsstationer har det fungerat bra, men kopplat till de extremt stora flödena av förpackningar under jul- och nyår så blev det ändå fullt på vissa stationer.

- Vi har verkligen gjort allt vi kunnat för att tömma i rätt tid och vid vår initiala utvärdering ser det på det stora hela ut att ha gått bra. Vi vill passa på att rikta ett stort tack till alla som plattat och vikt ihop sina förpackningar så att mer fått plats i behållarna, det har gjort enorm skillnad. Vi är som alltid glada över att så många återvinner, varje förpackning räknas, säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef på FTI.

Har inga servicemeddelanden...