Vi ger pappersförpackningar nytt liv!

Visste du om att en pappersfiber kan återanvändas 7 gånger? Många företag väljer pappersförpackningar just för att de kan återvinnas om och om igen. Allt fler tycker det är viktigt med hållbarhet och cirkulära flöden – vi arbetar med det här varje dag.

Returkartong är en av FTI:s ägare och har som uppdrag är att driva ett effektivt, hållbart och rikstäckande system för insamling och återvinning av pappersförpackningar. Insamlingen sker via våra ca 5000 återvinningsstationer där hushållen kan lämna använda pappersförpackningar. Ett annat vanligt alternativ är att förpackningarna hämtas vid bostaden via fastighetsnära insamling.

På Returkartong ser vi till att allt insamlat material skickas till pappersbruk för återvinning. Läs gärna mer om hur återvinning går till här och ser vår film om hur det faktiskt ser ut.

Papprets återvinningsresa

 

 

 

Returkartong ägs av 15 företag och organisationer som representerar hela förpackningskedjan från materialtillverkare, förpackningstillverkare (konverterare), fyllare (de som fyller förpackningarna med varor) till importörer, handel och distributörer. Vi hjälper alla anslutna företag att uppfylla sitt producentansvar. Genom FTI har vi avtal med ca 9.000 producenter.

Om du har frågor om sortering och återvinning är du välkommen att vända dig till FTI via mejl till: kontakt@ftiab.se eller genom att ringa telefonnummer: 020-088-03 10

Vill du veta mer om vår verksamhet eller har frågor om design av pappersförpackningar, hör gärna av dig till oss på Returkartong!

Kontakt

Ingrid Näsström, VD
Telefon: +46 70 371 20 26
E-post: ingrid.nasstrom@returkartong.se

Birgitta Alm, Materialspecialist
E-post: birgitta.alm@returkartong.se

Ägare till Returkartong

Logotyper för Returkartongs ägare

samt Svenska Kartongförpackningsföreningen.

Returkartong
Har inga servicemeddelanden...