Hur sorteras en förpackning som består av flera materialslag

Generellt gäller samma sak för alla förpackningar som består av sammansatta material. De sorteras alltid efter det viktmässigt dominerande materialslaget. Du ska aldrig behöva använda ett verktyg för att separera två material åt, så går de inte att dela på ett enkelt sätt så får det andra materialslaget sitta kvar på förpackningen. Till exempel får du lämna kvar den metallring som blir kvar på olje-/vinägerflaskan av glas när korken skruvats av. Samma sak gäller den plastdel som sitter kvar på mjölkförpackningen med skruvkork, när du skruvat av locket.

En mjölk- juice eller yoghurtförpackning som har en hinna av plast/aluminium på insidan ska sorteras som pappersförpackning. Hinnan separeras bort i återvinningsprocessen. Har förpackningen en skruvkork av plast ska denna tas av och läggas i behållaren för plastförpackningar.

En medicinkarta sorteras som plastförpackning. Den består viktmässigt mest av plast, aluminiumet är bara ett tunt lager.

Underhållsarbete

Torsdagen 19 september kommer vi genomföra underhållsarbete. På grund av detta kan webbplatsen vara otillgänglig från cirka 20:00. Vi ber om överseende för de olägenheter som detta kan innebära för användare av webbplatsen.

För entreprenörer: Serverunderhållet påverkar även vår logistikportal som kommer att ligga nere under samma tidsperiod.

För kunder: Serverunderhållet påverkar även vår kundportal som kommer att ligga nere under samma tidsperiod.

sv