Fastighetsnära insamling, FNI

Fastighetsnära insamling är en service som innebär att du sorterar ditt avfall där du bor, i ett gemensamt utrymme eller i ett eget kärl vid huset. Förpackningarna hämtas sedan av en avfallsentreprenör. FTI ser sedan till att materialet återvinns.

Idag har nästan 40 procent av Sveriges hushåll fastighetsnära insamling. Här har vi samlat information för dig som vill veta mer om tjänsten.

För fastighetsägare och bostadrättsföreningar

Du som är fastighetsägare av flerbostadshus kan underlätta för boende genom att erbjuda insamling av förpackningsavfall och tidningar. Materialet som samlas in skickas till någon av våra kontrakterade anläggningar där det återvinns på ett miljöriktigt sätt.

Du väljer fritt vilken entreprenör du vill anlita för din fastighetsnära insamling och den entreprenör du väljer att anlita för att hämta förpackningar och tidningar får en ersättning av oss på FTI.

Med formuläret nedan kommer du enkelt och utan kostnad i kontakt med en avfallsentreprenör som kan hjälpa dig på vägen.

Intresseanmälan för fastighetsägare

För att få ersättning av oss ska den anlitna entreprenören ha F-skattebevis och de tillstånd som krävs för denna typ av verksamhet. För att vi ska ge ersättning ska det som samlas in gå att återvinna till nytt material och vara sorterat så att inte olika material har blandats med varandra.

Avtal om fastighetsnära insamling

För villaägare

För att din kommun ska kunna införa fastighetsnära insamling med fyrfackskärl eller färgsortering krävs ett politiskt beslut. Du kan vara med och påverka genom att kontakta ansvarig politiker i din kommun, till exempel med ett mejl.

Ett förslag på vad ditt mejl kan innehålla:

Jag skulle vilja veta mer om vad ni i kommunen har för tankar kring utveckling av källsortering. Vad har ni för tankar om Fastighetsnära Insamling av förpackningar och tidningar för villahushåll i kommunen?

Skicka det till kommunens e-postadress för generella frågor, exempelvis – kommun(a)vingaker.se eller info(a)svenljunga.se.

FNI.nu

På sajten FNI.nu har vi samlat information om fastighetsnära insamling:

FNI.nu - fastighetsnära insamling

Avfallskärl för källsortering i 4 fack.

Kontakt

För mer information kontakta Ulrika Eliason, Produktchef FNI
08-566 144 00, ulrika.eliason@ftiab.se

Har inga servicemeddelanden...